Prostituudid ja euroraha

AntwerpKuradima tervislik on peale „vooruse verstaposti“ Langi sõnavõtte teemal prostitutsioon ja selle kriminaliseerimine käia korraks Antwerpenis ja jalutada läbi kuulsa punaste laternate linnaosa. Kui Eestis on otsustatud – nagu Lang väidab – järgida Euroopa riikide praktikat ja kriminaliseerida prostitustioon tema kõigis väljendites siis Belgias on asjad vähe teisiti.
1. jaanuaril 2005 avati nimelt seal uuendatud ja ümberehitatud punaste laternate linnaosa. Raha selleks eraldas Antwerpeni linnavalitsus koos EU (sic!) fondidega. Avamisel olid ka „avatud uste päevad“ millest võtsid rõõmsalt osa perekonnad koos lastega. Avatud uste päeval küll ei teenindatud kedagi, ainult näidati milline see linnaosa nüüd välja näeb ning millised tingimused on loodud töötajatele. Prostituudid on seal meie mõiste järgi FIE-d ehk siis maksavad makse ja saavad sotsiaalse kaitse riigilt. Nagu iga töötaja selles riigis.

BTW, kas te teadsite seda fakti, et Belgias tõuseb igal aastal automaatselt KÕIGI töötajate palk vastavalt elukallidusindeksile. Selle indeksi koosseisu kuuluvad ka näiteks mobiilikõnede hind ja bensiini hind…

Prostituudid ja euroraha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *