Nokk kinni, saba lahti…

Netgear DG834PNEelmisest loo ülesandepüstitusest tulenevalt mõistsin, et on vaja oma kodused võrgud korda teha. Egas midagi, väike reseacrh mööda kõikvõimalikke kohti internetis andis vastuse. Netgear DG834PN (Annex A) on just see aparaat mida ma oma koduse ADSL/WiFi võrgunduse upgrade jaoks vajan.

Edasi peaks ju olema lihtne – uuri kas asi Eestis müügil (vastus on EI, saabub parimal juhul aprillis), vaata kas Ebay/Amazon sellega tegelevad (vastus on JAH aga teatud reservatsioonidega).

Siit algab kolgata tee mis meenutab korraga nii Priidu seikluseid Google AdWordsi semudega kui ka Peetri PayPal katsetusi.

Netgear ise väidab, et seda konkreetset seadet USA-s ei müüda. Seega Amazon.com ei müü sellist asja. Küll aga on nõus vabalt asju Eestisse saatma – Eesti ju EU osa.

OK, uurime Euroopast. Amazon.co.uk evib neid modemeid aga vot Eestisse ei saada. Lubavad küll saata EU-sse aga vot Eestisse mitte. Saatsin neile igaks juhuks kirja, et Eesti ka EU osa in case they haven’t noticed. Ja küsisin, et miks küll Amazon.com Eestisse saadab ja mis lahti selle Amazon.co.uk-st Eestisse saatmisega – kas on mõni mõistusepärane selgitus miks seda ei tehta. Vastus kõlas nagu Windows help fail:


Dear Customer
Thank you for contacting us at Amazon.co.uk with your concern. Amazon.co.uk and third-party sellers at Amazon.co.uk Marketplace can dispatch software, PC and video games and toys to the following countries:


* Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Iceland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Republic of Ireland, Spain, Sweden, Switzerland and the United Kingdom (England, Northern Ireland, Scotland and Wales)


For further information please visit our „Delivery Restrictions“ Help page at: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/tg/browse/-/524836/
Please note that video games offered on our website follow the PAL standard, which is the video format used in most European countries and regions of Asia. These games will not play on most games consoles in countries that use NTSC, SECAM or other video standards.
Thank you for your interest in Amazon.co.uk.
Warmest regards
Vijay Laxmi Saini
Customer Service
Amazon.co.uk

Ühesõnaga, piss off mate. Midagi mõistlikku see vastus mulle küll ei seletanud. Ma isegi kujutasin korraks ette, kuidas supporti vend korraks mõttesse jäi kui standartsetest vastustest valikut tegi 🙂

Ega midagi, Ebay.com peaks abiks olema. Näe ongi. Ainult, et tarnspordi eest UK-st Eestisse küsivad £ 45… Rohkem kui pool asja enda hinnast. Ja ei oska öelda, kas tegemist Annex A või Annex B versiooniga (Annex A on analoogliinidele, Annex B digi(ISDN)liinidele).

Back to step one. Piinasin Ebay müüjaid ja jamasin Amazon.co.uk inimestega, resultaat ikka null. Lõpuks taipasin skypida Tellerile. Ta ju lendab Londoni vahet nagu käsisaag. Lendabki, probleemi saab vist lahendada. Telleri abil leitud aadress Londonis ja reedeks on jubin (ilmselt) õnnelikult käes.

P.S. Siinkohal veelkord tänud Tellerile.

Nokk kinni, saba lahti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *