Edevuse laat ja tore politsei

Korraga on lehed täis megauudist: järjekordne IT-miljonär on sündinud. Sami kurdab, et EMT rikkus nende äri, Linnar konstanteerib lühidalt: thnx fr nthng, edasi Eesti „teaduspõhine innovatsioon“…

Nagu oleks see esimene kord kui inimeste edevuse pealt teenitakse. EMT-il loomulikult hirm, et mõni konkurentidest koos rate.ee-ga noorte kõnekaardiga välja tuleb ja 350 K kasutajaid lambakarjana sinna lippavad. Ja kusjuures Elisa polnud esimene kellega rate.ee seda teha püüdis. Operaatoritele on ilmselt selle ettepanekuga ring peale tehtud.

Kummaline, et alles peale seda kui uudis uuest IT-miljonärist avalikuks tuli avastasid ajakirjanikud, et raha mida rate.ee teeni(s)b tuleb ju valdavalt vanemate taskust. Et lapsed kipuvad oma söögiraha Korobeinikule andma selle asemel, et korralikult süüa. Ja see pole nüüd korraga enam ilus. Neli aastat oli, enam pole. Eestlaslik kadedus, eksole…

Optimistlikul noodil ka natuke.
Sain trahvi liikluseeskirjade rikkumise eest. Fakt ise muidugi pole teab mis uhkeldamise põhjus. Aga kuna asi oli Hobujaama tänaval kahest “Stop” märgist läbi sõitmine tühjal tänaval siis pole vahest patt nii suur. Seda enam, et see oli mu esimene trahv 22–aastase autojuhtimise aja jooksul.
Meeldivaks tegi kogu selle juhtumise hoopiski hämmastavalt korrektne ja imetlusväärselt inimlikult käituv politseikonstaabel. Kena vanem naisterahvas, kelle käitumine meenutas pigem emalikku hoolitsusega maitsestatud tutistamist. Kuna mu ajalugu oli seevõrd puhas siis seekord lahkusin 300 raha suuruse trahviga. Aga emotsioon sedavõrd meeldivast poltseinikust just made my day…

Edevuse laat ja tore politsei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *