Kas ikka on?

“…on suhtumine Eestisse praegu Venemaal nii halb, et seal käies ei julge enam alati öeldagi, kust pärit oleme,” ütles Piimaliidu juhatuse esimees ja E-Piima tegevjuht Jaanus Murakas.
SL Õhtuleht

Nomaeitea… Hiljuti ühes Aasia-poolses turismikeskuses puhates pöördus üks nokastanud eestlane venemaalaste grupi poole küsimusega nende arvamustest selle “huinja” s.t. Pronkspoisi kohta. Ca 20–st inimesest üks oskas sõna võtta – ta oli kunagi Eestis sõjaväes teeninud ja teadis teemat. Ja temagi arvamus oli meiega sarnane – viige see sealt minema jah. Ülejäänud venemaalaste publik kehitas õlgu ja ei osanud suurt midagi kosta, ei olnud kuulnud.

Samas oli eestlaste sekkumist vaja ühes koomilises konfliktis kus venemaalane ja vene keelt kõnelev eestimaalane omavahel kaklema kippusid – õhtusöögilauas koha üle vaieldes. Eestlaste osaks jäi nende lahutamine.

O tempora, o mores…

Kas ikka on?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *