Ignorandid

XIV rahvusvaheline aktinäitus “Mees ja naise”, mis sel suvel toimub kahes linnas – Viljandis ja Pärnus – kasvab suve jooksul üha uuremaks. Kuni 26. augustini on Viljandi kunstimuuseumis avatud Katrin Rüütli ekspositsioon, mis kannab pealkirja “Ignorandid”.

IgnorandidTegemist on kunstniku kõige uuema maalisarjaga. Heledates toonides, äärmiselt läbipaistvad ja plastilised inimfiguurid jutustavad ükskõiksusest, hoolimatusest ja egoismist.

Katrin Rüütli, “Probleem pole selles, et ei suudeta mõista, et teadmisi napiks, vaid lihtsalt ei viitsita mõelda, eristada olulist ebaolulisest. Me elame maailmas, mida valitsevad lauskaubandus, reklaamitööstus ja poliitilised mängud. Keegi ei taha võtta isiklikku vastutust. Järjest suurenev tarbimine aitab leevendada hirmu ja tühjusetunnet.”

Ignorandid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *