Autopedede pühamute külastamisest

Esimene käik oli Ingolstadt’i nimelisse linna ja Audi peakontorisse. Kohtusime Audi arenduse eest vastutava juhatuse liikmega ja tegime ringi tootmisliini juurde, kus pandi kokku Audi A3 marki masinaid.

Mõnevõrra naljaka vahejuhtumina juhtusime tehase liini vaadates pealt nägema töötajat, kes ulja põlvelükkega painutas paika natuke paigast ära ukse. Muidu täitsa normaalne tegevus kui enne seda meile poleks pikalt räägitud kui täpselt robotid nii keret kui ka keredetaile sobitavad enne lõplikku koostamist.

Kirsiks Audi külastuse tordil olid hea lõuna juhatuse restoranis ja kiire pilguheit Audi muuseumi, sealt ka see “I, Robot” filmist tuttav Audi tulevikuauto pilt.

Sama reisi käigus sai külastatud ka Stuttgart’is asuvat Mercedese peakontorit ja seal nende üheks pühamuks olevat 3D disainikeskust. Selles keskuses töötatakse uute Mercedese mudelite kallal ja seda selliste virtuaalsete pisiasjade simuleerimiseni nagu peegeldused armatuurlaualt ja osade vahetuse mugavus.

Ruum, kus kogu see töö käib on ilmselt üks kallimaid autotööstuse maailmas. Kogu seina kattev, ca 3×6 meetri suurune PowerWall ja modulaarne ruumi sisustus oli tõsiselt innovatiivne selle sõna parimas tähenduses.

Kõrvaloleval pildid vaatame parasjagu seda kuidas mehaanik vahetab Mercedesel kütusefiltrit. 3D versioonis siis. Meil peas olevad prillid pole mitte kollektiivne moevääratus vaid 3D prillid mis seda pilti ruumiliselt näha võimaldasid.

Olen siis sattunud paari viimase aasta jooksul käima nii mõneski autopedede märgade unistuste sihiks olevates paikades. Kuigi ma ise nende hulka ei kuulu on need külastused ometi hea võimalus vaadata maailma ilmselt ühe kõige innovatiivsema tööstusaru suletud uste taha.

Kirsiks mu enda tordile on paari aasta tagune Toyota F1 tehase külastus Kölnis. Kuigi meil seal eriti pilte ei lubatud teha, arusaadavalt, jätan selle sissekande lõpuks ühe siiski. See sai tehtud peale seda kui mul õnnestus stendi peal vahetada Toyota F1 vormeli velg ca 12 sekundiga. Mille peale kohalik vend huviga uuris kas mul pole plaanis karjääri vahetada. Ma ilmselt imesin sellise vilinaga…

Autopedede pühamute külastamisest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *