LandLord II

Land Rover Defender 110 300 TDiNonii, loodan, et ei sõnu midagi ära. Aga igatahes on esmased läbirääkimised peetud ja see iludus võib potentsiaalselt mõne nädala pärast minu oma olla. Potentsiaalsest seetõttu, et seda versiooni masinaid ei tohi enam otse kauplustest EU-sse müüa. Ainult kasutatuid. Aga meil on siin paar mõtet…

Intiimsem info: Land Rover Defender 110 300 TDi, väljalaskeaasta 2006, läbisõit Solihull‘i tehasest praegusesse laohoonesse (ehk siis 342 km). Toodetud ÜRO tugiprojektide jaoks, sestap varuratta kinnitused lisaks ka kapotil.

Nimeks saab beebile kombekohaselt LandLord II kuna esimene LandLord (küll Land Rover Discovery I) seisab juba maja ees. Uue beebi tulekuga läheb LandLord otsima uut omanikku, keda meelitama hakata. Pean aga ette hoiatama, et Land Roveri katsetamine on nakkusohtlik ja võib teid väga kergelt nakatada Land Roveri tõppe… 🙂

Et miks just Land Rover Defender 110? Eee… no sellepärast, et maal on vaja masinat, millega tööd teha. Nii palke metsast välja tuua kui ka põldu künda kui vaja :-). Teiseks, mine tea, ehk lähme Katiga hoopistükis maailma avastama mingil hetkel. Rebaseonu ja tema reisikiri ajasid kuklakarvad kihevile. Eks näeme.

Ja lõppeks: “The Land Rover Defender may be the closest thing to a piece of automotive history a person can own. Period.“.

Täiendatud
Siimu esitatud küsimusele on parima vastuse andnud Richard “Hamster” Hammond kuulsast Inglise sarjast “Top Gear“. Minul midagi sellele lisada pole…

LandLord II

5 thoughts on “LandLord II

 1. ütle võhikule ka, mis need minimalistlikud Defenderid peale legacy välimuse siis NII väärtuslikuks teevad? Võrreldes Land Cruiseriga näiteks?

 2. Paljud asjad. Näiteks see, et igast 10-st kunagi ehitatud Land Roverist 7 sõidavad veel ringi. Seepärast, et umbes 60% arenguriikide inimestest oli see esimene auto mida nad nägid. Ehk siis tema ajalugu. Seda esiteks.
  Defender pole kiire auto. Ta ei ole mugav auto. Ta pole mõeldud maanteel sõitma. Aga pane näpp suvalisse kohta kaardil ja sa võid olla kindel, et mõni Discovery või Defender on seal käinud. Või on võimeline sinna minema. Seda teiseks.
  Land Cruiseri hinnaga ostad umbes kolm Defenderit. Samas lööb iga Defender Land Cruiseri maastikul üle. Kaarega. Seda kolmandaks.
  Land Rover is never broken. It’s British. Seda neljandaks 🙂

  Ja veel: väidetavalt on Land Rover Defender võimalik laiali lammutada ja siis uuesti kokku panna ainult lehtvõtit kasutades. OK, see võib olla pisut liialdatud väide kuid oht on olemas, et oma tulevase, 2006 aastal välja lastud Defender 110 peal ma seda oma eluajal kontrollida ei saa. Ilmselt suren mina enne kui see Defender kapitaalremonti vajab.

 3. muide, Land Rover pidavat olema ainuke dziip, millega Inglise kuninganna võib kuninglikule vastuvõtule minna.
  Me tahtsime ka kunagi eelmise elukaaslasega mulle 1979-aasta Defenderi osta, aga siis mõtlesime siiski, et ma pole inglise kuninganna ja putitada ka väga seda ei oska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *