LandLord II, the sequel.

Nonii, sai kohal käidud firmas nimega Nene Overland mis asub umbes tunniajase rongisõidu kaugusel Londonist, külas nimega Peterborough. Nene Overland on firma, mis spetsialiseerub Land Roverite ekpedistioonideks ettevalmistamisele. Muu hulgas saab nende kaudu ka osta Land Rover Defender 110 300TDi tüüpi masinaid, millede tootmine lõppes 2006 aastal.

Just need, Solihull’i tehases ehitatud masinad (siis just tüüp LRD 110 300TDi) on legendaarsed oma robustse ja töökindla mootori poolest. Seda tüüpi mootoril puudub igasugune elektroonika ning elektergi jõuab mootorini ühe juhtme kaudu. See aga tähendab seda, et oskan ka ise seda remontida, kunagi paarsada aastat tagasi õppisin seda ALMAVÜ autokoolis ja praktiseerisin kaugsõidu autojuhina umbes sama kaua aastaid tagasi.

Täna seda tüüpi Land Rovereid enam ei toodeta kuna nii mootor kui ka tagumised, küljega sõidusuunas asuvad istmed ei vasta enam EU nõuetele. Kuna aga auto, mida tahtsin ja leidsin on valmistatud aastal 2006 siis on ta täiesti “legaalne” kasutamiseks. Nagu kõrvalolevalt pildi lingilt näete on ta läbi sõitnud ainult 109 km miili (millest ca 20 kärutasin ise autot Inglismaal katsetades) ja istmedki kiles siis võib järeldada, et tegemist on uue autoga mis on seal laos seisnud ca 2 aastat. Muuseas, selliseid LHD (Left Hand Drive) Land Rover Defendereid on sealmail veel sadu saadaval, seda nii 300TDi kui ka TD5 tüüpi.

Igatahes, käed on ostuks löödud. Nene Overland inimesed paigaldavad autole veel lisaks mõningast varustust – Hannibal katuseraami, ARB vintsiga põrkeraua koos WARN 9500 vintsiga, snorkeli koos wadding kit‘iga, roolivarda ja diferentsiaalide kaitsed, küljekarpide kaitsega astmelauad, BFGoodrich All-Terrain T/A KO rehvid ja valuveljed ning kahesüsteemse reguleeritava kärukonksu.

Umbes kuu aja pärast võtame Katiga ette reisi Londonisse ja tuleme sealt tagasi marsruudil Inglismaa – Belgia – Holland – Saksamaa – Taani – Rootsi – Eesti, siis juba omal jalal. See saab olema meie LandLord II esimene reis, suurusjärgus ehk 2000 km. Ja me võtame seda mönuga…

LandLord II, the sequel.

4 thoughts on “LandLord II, the sequel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *