Ring peale Euroopale I

Et kõik ausalt ära rääkida pean alustama sellest, et asi sai alguse ideest minna mulle huvipakkuvate taastuvenergia seadmete tootjate/tarnijate juurde uurima potentsiaalseid koostöövõimalusi. Et neid tarnijaid on kogu üle Euroopa siis sai otsustatud see reis ette võtta meie Land Rover Defenderiga. Kuna tal on elamine seljas kaasas siis on elamisega asjad lahendatud. Ja eks kütusekulu on kokkuvõttes ka kordades lennukipiletitest odavam. Kuna sel aastal toimub maailma suurim Land Rover omanike kokkutulekulek Billingus, UK-s siis oli plaan ka sealt läbi sõita ja sellest osa võtta. Üle poole aasta planeerimist ja ettevalmistamist ja teel me Katiga olimegi. Esialgsed kokkutulekule kaasatulijad pudenesid ajapikku erinevatel põhjustel nimekirjast ja viimaks olimegi meie ainukesed minejad. Kahju, aga eks elu tee oma korrektiive.

Esialgne sõiduplaan sai üsna kiiresti muudetud, aga kõigest ikka järgemööda. Seda siis esimese reisi osa kohta. Loodan, et saan aeg-ajalt netile ligi, et täiendusi juurde kirjutada. Ja ehk ka fotosid üles panna.

9. juuli õhtul sõitsime täies purjes Stockholmi poole. Kaasa saime el Presidente õnnistuse, seega karta pole siin midagi. See ju nagu memme musi, kaitseb kõige vastu 😉
Koju jäid peensusteni ettekirjutusi saanud pojad ja meie loomaaed ehk siis koer ja kaks kassi. Eks näis kas elamine veel püsti on kui tagasi jõuame 😉

Stockholmist võtsime suuna Malmö poole, et üle Øresundi silla Taani jõuda. Kuna Rootsis on käidud korduvalt ja gupiviisiliselt siis ei hakanud mingeid vaateid nautima. Lühidalt, esimene öö leidis meid Lundist Ibise hotellist. Järgmisel hommikul olime varakult ratastel ja Taanis me olimegi. Pooleteise tunni pärast olime juba järgmise, Storebælt silla ületanud ning keerasime nina Saksamaa poole. Taani on vähemalt mulle sama tuttav kui Rootsigi seega ei hakanud ka seal pikemalt aega veetma.

Edasine plaan nägi ette pikemat Saksamaal ja Hollandis ringivaatamist. Aga eks inimene plaani, Jumal juhata. Umbes 50 km enne Hamburgi oskasime loomulikult sõita Saksamaa selle aasta suurimasse ummikusse. Sealne A1 kiirtee oli paksult umbes, väidetavalt ligi 75 km pikkuselt. No vähemalt nii sain ma zi dzöömins keelsest uudisest aru. Öhtuks jõudsime Breemenisse ja pidasime aru. Ummikus loksumisest ja GPS-i abiga ümbersõite otsides oli Saksamaa lummus kadunud ja otsustasime sõita otse Amsterdami. Sealset spacecake on ju vaja proovida 😉

Õhtul Breemenis hotellis ilmateadet uurides selgus aga tõsiasi, et järgmised 3 päeva on oodata nii Hollandis kui ka Belgias tihedat vihma. Mis tähendas seda, et kui me oma plaane järgime siis istume Amsterdamis paar päeva hotellis ja vahime Katiga teineteisega tõtt. Pole just teab mis uhke väljavaade. Et ega mul selle vastu midagi pole aga noh, mõnikümmend aastat juba vaadatud ka… 😉

Hommik olla õhtust targem ja oligi –  järgmine päev näitas normaalse ilmateate täpsusele vastupidiselt tihedalt pilves taevast ja paduvihma. Eks siis õitsime edasi otsides puhtamat taevast. Ja leidsimegi – umbes seal Calais kandis Prantsusmaal. Kuna Emamaa (Inglismaa) oli pooleteise tunni laevatee kaugusel siis oli otsus lihtne – laeva ja üle La Manche punuma.

UK-sse jõudes oli meie hoog nii suur, et enne Kenti maakonda pidama ei saanudki. Seal avastasime mõnusa ja taskukohase Premier Inn hotelliketi ühe esinduse, et seal kohe pikali kukkuda. Muuseas, soovitan, hea hinna ja kvaliteedi suhe 🙂

Nii see esimene osa reisist läkski, plaanitud 6-päevane reis sai tehtud 3-ga. Nüüd siis seikleme UK-s ringi kuni 16. õhtupoolikul Billingus oma ELRK klubikoha püsti paneme. Hetkel oleme jõudnud Solihulli kus teadupärast asub just Land Rover Defendereid kokku panev tehas. Homme siis sinna uudistama ja näpuga järgi vaatama.

Järgneb…

P.S. Esmalt planeeritud hotellidest/söögikohtadest sõltumatu reis on oma alguses ööbimise osas pisut teistsugune. Aga seda minust mitteolenevatel tehnilistel põhjustel. LRO ajast alates aga elame ka auto katusel 😉
P.P.S. Söögitegemine on juba rutiin – köögi lahti pakkimine, söögi valmistamine ja kokkupakkimine võtab max 30 minutit. esialgse 1,5 tunni asemel. Areneme 😉

Ring peale Euroopale I

One thought on “Ring peale Euroopale I

  1. Kui aega ja tahtmist on, soovitan teil käia ka näiteks Cornwallis metsikut loodust ja dramaatilisi vaateid nautimas (http://www.empirechronicles.co.uk/2009/06/02/in-the-wild-wild-west), ja ehk ka Wales’is (http://www.empirechronicles.co.uk/?s=wales), kus väikesed mäed ja orud, natuke teistsugused inimesed kui Inglismaal, ja Portmeirion, kus filmiti omal ajal kultusseriaali The Prisoner (http://www.empirechronicles.co.uk/2009/07/08/in-the-village-the-prisoner-lands).

    Ja kui Londonisse satute ning tunnete huvi, mida siin näha, siis ma võin oma kodulinna kohta infot jagada 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *