Eesti Post, unelmate teenus?

Mingi aeg tagasi võtsid UK populaarse telesaate “Top Gear” tegelased ette katse. Richard “Hamster” Hammond ja James “Captain Slow” May postitasid kirja kõige lõunapoolsemast Ühendkuningriikide punktist kõige põhjapoolsemasse. Ning püüdsid siis autoga võtta ette sama teekonna kiiremini kui Royal Mail saadetud kirja jõuab kohale toimetada. Kui m õieti mäletan siis läbisid nad pidevalt sõites suurusjärgus 1300 km ja … jõudsid kohale hiljem kui postitatud kiri. Ja konstateerisid, et endiselt on Royal Mail kiirem kui kirja ise kohale viimine. Ja see on tõsi, Royal Mail on vaat, et üks kindlamaid ja usaldatavamaid postiteenuseid maailmas. Kui mitte kõige kindlam/usaldatavam.

Miks ma seda heietan? Aga vot miks – sain eile Inglismaalt postitatud kirja mis palus mul ühendust võtta, et kinnitada kokkulepitud asjade detaile. Mul oli kohe kuri kahtlus, et olen mõnevõrra hiljaks jäänud sest kiri postitati Inglismaal… wait for it30. juulil

Võtsin küll kohe ühendust kuid oli juba hilja – olin nimekirjast väljas. Minu vabandus, et sain kirja alles eile tundus neile sedavõrd kohatuna, et telefonis tekkis piinliku vaikusehetk. Peale mida korrati, et kahjuks ei ole enam midagi võimalik teha. Pean kogu protsessi uuesti läbi tegema.

Ma isegi ei vaevu Eesti Posti käest uurima hakkama miks, kuidas ja mille pärast. Ma olen kindel, et Eesti Postil on tuhandeid seletusi kuidas Prioritaire – Par Avion märkega (ehk kiireima võimaliku kirjasaatmise meetodiga) Inglismaalt saadetud kiri seal terve kuu seikles, et lõpuks 2. septembril Tallinnasse jõuda. Ja kui kiirelt – suisa ühe päevaga – kuulsusrikas Eesti Post selle mulle kohale toimetas. Mistõttu on kirja hilinemises süüdi kesiganes-misiganes muu osapool aga kindlasti mitte Eesti Post.

Ma ei vaevu mitte seetõttu, et mul poleks pretensioone Eesti Posti vastu. Ei, pigem selle pärast, et mulle ei meeldi panna inimesi olukordadesse kus nad oma seletustega/põhjendustega äärmiselt totakad välja näevad. Eriti eelpoolkirjeldatud katset silmas pidades.

Eesti Post, unelmate teenus?

3 thoughts on “Eesti Post, unelmate teenus?

 1. Tjah… Ei tahaks su indu Royal Maili suhtes ehk jahutada, aga no ma pean vist siiski.

  Mina arvan, et see Top Geari asi oli kas trikk või siis Royal Mail teadis, et nad *peavad* selle kirja Scilly saartelt Orkney’sse viima kiiremini, kui poisid Panameraga. Sest olles olnud Royal Maili klient juba umbes aasta aega, siis mina ei oska küll muud öelda selle ettevõtmise kohta, et see on üks jube saast.

  Esiteks. Postimees ehk siis kirjakandja ei tule kunagi enne kella 12-13. Viimasel ajal käib ta umbes 14-15 paiku.

  Teiseks. Postimeeste ametiühing käsib neil viimasel ajal streikida pidevalt. Ja seda nad siis ka teevad. See tähendab, et kui nad näiteks reedest teisipäevani või neljapäevast esmaspäevani streigivad (need on niiöelda hoiatusstreigid), siis see tähendab, et streigivad ka postitöötlejad. See tähendab, et posti inimestele ei tule ka paaril-kolmel järgneval päeval pärast streiki, sest töötlejate töö on tegemata.

  Kolmandaks. Üks härrasmees saatis mulle USAst ühe raamatu. See ei jõudnud kahe kuuga kohale. Pidi uuesti saatma. Kahe nädalaga jõudis teine siis ometi kohale. Ma olen surmkindel, et see oli Royal Mail, kes selle ära kaotas.

  Nii et… ei ole see postiteenuse asi kuskil meelakkumine. Royal Mail võib olla kuskilt mingil seletamatul põhjusel saanud endale maine kui üks kindlaimaid ja usaldatavamaid postiteenuseid maailmas, aga kui sa seda lähedalt näeks, siis ei usuks sa seda mitte 1 põrm.

  Mis muidugi ei tähenda, et Eesti Post veel õudsem ei võiks olla 🙂

 2. Siirius says:

  Kõige paremini minu kogemust mööda töötab U.S. Postal Service. Royal Mail ja ka Saksa post aga on saast, millest hullem on ainult Eesti Post. Esti Posti väldi igal võimalusel.

 3. kr... says:

  Ja britid ise — nõndapalju, kui mul on au nende arvamust teada — neavad Royal Mail’i maapõhja. Nii et, jah — too katse, mille need telemehed valmis punnitasid, kipub eemaltvaatajale nagu tellimuse peale tehtud olevat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *